Solidariska kylskåp i Älvängen

Vår ambassadör i Älvängen, Marie, informerar:

Nu är det så dags att starta Solidariskt kylskåp i Älvängen! Från och med onsdag 30/1 så kommer det finnas matvaror i kylen och en del torrvaror/bröd, bara att hämta helt gratis hos Fritidsbanken! Det går även jättebra att lämna mat om man känner att man råkat köpa för mycket, eller kanske ska ut och resa. Då går det fint att lämna maten så andra kan använda det istället för att det ska hamna i soptunnan. Både kyl och frys finns på plats och vem som helst är välkommen. Tag med egen kasse och tänk även på om ni känner någon som inte har möjlighet att själv ta sig hit, kanske kan ni ge dem lite mat. Sprid också ordet vidare till såna som inte har möjlighet att läsa detta! Nu tycker jag vi hjälps åt och gör en insats för miljön! Är det någon som vill hjälpa till och bli maträddare, som kan hjälpa till att hämta i butiker/restauranger så hör av er för ju fler som kan leverera mat desto större vinst för miljön!

Adress: Göteborgsvägen 74, 446 32 Älvängen

Fritidsbanken Ale Älvängen

Öppet hus med lunch på Fixoteket Bergsjön

På Lördag 2/2 besöker vi Fixoteket i Bergsjön, bjuder på räddad mat och berättar om vår verksamhet. Bor du i området och vill starta upp ett solidariskt kylskåp på Fixoteket? Vi hjälper dig och du hjälper Bergsjön att komma igång med maträddning!

Välkommen till Fixoteket på Siriusgatan 56

Häng med Frihetsförmedlingen

På fredag den 14:e Dec har vi ett häng med gäster från Frihetsförmedlingen. Då ska de presentera sitt arbete, medans vi lagar räddad mat och avslutar med en god middag.

Frihetsförmedlingen

Detta hangout är det första av en serie där vi bjuder in olika likasinnade organisationer för att presentera vad de gör och eventuellt hur Solikyl kan samverka och skapa ett långsiktigt samarbete med dem.

Varför Frihetsförmedlingen?

Vi ställer oss kritiska till konsumtionssamhället och ser matsvinn och slöseri av resurser som en följd av det. I dagens ekonomi förbrukar vi resurser över jordens gränser och uppmanas  – tvingas, i många fall – till att arbeta för att upprätthålla evig tillväxt, vilket innebär ett sätt att konsumera som är varken hållbar eller gör oss lyckligare. Kan vi inte istället ägnar mer av vår tid till meningsfull sysselsättning och till att skapa hållbara livsstilar? Hur skulle ekonomin styras om den inte hade ständig tillväxt som mål och hur skulle samhället se ut om alla hade friheten att välja bort meningslöst och ohållbart lönearbete?

Frihetsförmedlingen uppmanar oss att ställa sådana besvärliga och intressanta frågor och börja söka svar och frihet i våra egna liv.

Var: Aktivitetshuset i Majorna, Karl Johanstorg 1 (se karta)

När: 14:e December kl 19

 

Anmäl dig

Våra hangouts brukar vara ett tillfälle där volontärerna träffas och lagar mat tillsammans av matsvinn, men eventet är öppet och förmodligen det bästa tillfälle för nya volontärer och andra nyfikna att lära känna oss och hur Solikyl fungerar.

Anmäl dig gärna via mejl så att vi kan planera det med mat: kontakt (snabel-a) solikyl . se

Kostnadsfritt såklart