Mat från Chili&Wok delas ut i Kommersen

Solikyl har haft ett samarbete med restaurangen Chili&Wok på ett tag nu och en utmaning är att kunna rädda mat varje dag. Nu har vi utökat våra hämtningar och levererar till Kommersen (se Var & När) varje torsdag kl 20:30

Glöm inte att ta med stora burkar och matlådor som du kan byta ut mot dem vi använder för maten.

Välkomna!

Megaloppis i Majorna

Hjälp oss att rädda saker/prylar på Megaloppis i Majorna!

Visste du att folk slänger en hel del värdefulla saker som de inte lyckats sälja under Megaloppisen, men att andra inte får hämta dessa saker när de hamnat i containrar?

Därför har Solikyl, tillsammans med Megaloppisens arrangörer, kommit fram till ett system där vi kan bemanna varje container med volontärer som uppmanar folk att ställa fina saker bredvid, fria för alla att ta, och bara slänga det som faktiskt är skräp i containern. Volontärerna ska också se till att hålla snyggt i anslutning till containern. Men för detta behöver vi er hjälp!

Gå med i Megaloppisens Karrot-grupp om du vill vara med och ”hålla öppet containrarna”. Som volontär får du självklart också ta av de saker som kommer till containern.

Kartan på Karrot där man kan se detaljerad var alla containrar ligger och kan skriva upp sig till olika pass utifrån vad man själv väljer och är tillgänglig

Solidariska kylskåp i Älvängen

Vår ambassadör i Älvängen, Marie, informerar:

Nu är det så dags att starta Solidariskt kylskåp i Älvängen! Från och med onsdag 30/1 så kommer det finnas matvaror i kylen och en del torrvaror/bröd, bara att hämta helt gratis hos Fritidsbanken! Det går även jättebra att lämna mat om man känner att man råkat köpa för mycket, eller kanske ska ut och resa. Då går det fint att lämna maten så andra kan använda det istället för att det ska hamna i soptunnan. Både kyl och frys finns på plats och vem som helst är välkommen. Tag med egen kasse och tänk även på om ni känner någon som inte har möjlighet att själv ta sig hit, kanske kan ni ge dem lite mat. Sprid också ordet vidare till såna som inte har möjlighet att läsa detta! Nu tycker jag vi hjälps åt och gör en insats för miljön! Är det någon som vill hjälpa till och bli maträddare, som kan hjälpa till att hämta i butiker/restauranger så hör av er för ju fler som kan leverera mat desto större vinst för miljön!

Adress: Göteborgsvägen 74, 446 32 Älvängen

Fritidsbanken Ale Älvängen